Welkom op de pagina over wandelcoaching

 Wandelcoaching bij dementie, hoe werkt dat dan? Op deze pagina geef ik je uitleg over drie programma’s:

  1. Op verkenning
  2. Een stap verder
  3. Wandelpauze

En ik kan je verzekeren; dat loopt lekker! Lees gauw verder:

1. Op verkenning

Verkennende coaching met zorgverleners

Regelmatig hoor ik van locatiemanagers en teamleiders de vraag of ik zelf op verkenning wil met zorgmedewerkers; waar ligt voor hén (en het team) de coaching- en trainingsbehoefte?

Wandelend ga ik met een paar mensen op verkenning. Al pratend  krijgen we samen in beeld welke vraagstukken rondom dementie zij in een trainingstraject behandeld zouden willen zien.

Verhelderend en doelgericht!

Meer informatie: Op verkenning

2. Een stap verder

4-delig trainingsprogramma voor zorgverleners

In dit trainingsprogramma gaan we zorgverleners klaarstomen tot goede gespreksbegeleiders.

Centraal staat in deze training om niet de ziekte, maar de persoon te zien. Luister en praat samen en laat iemand met dementie zich waardevol voelen. Ontdek samen de kracht van wandelend in gesprek gaan met mensen met elkaar en met mensen met dementie.

Ga samen aan de slag met de speciaal ontwikkelde gesprekskaarten van Brein inzicht! Meer informatie over deze training: Een stap verder

3. Wandelpauze!

Voor mensen met dementie en/of betrokkenen

Wil je het thema dementie bespreekbaar maken tijdens een mooie wandeling rondom Hummelo? En tevens kennismaken met de gesprekskaartjes van Brein inzicht?

Al wandelend gaan we samen in gesprek, en maken we gebruik van deze kaartjes! Geschikt voor mantelzorgers en voor mensen met dementie. Ervaar de kracht van de gesprekskaartjes en de rust in de natuur. Laad je zelf weer op en/of ontmoet lotgenoten.

Meer informatie: Wandelpauze lotgenoten

Meer informatie Individuele Wandelpauze