Heidi:

Laat ik mij even voorstellen; Ik ben Heidi Nusselder en ik zet mij in als  trainer, ontwikkelaar en coach. Waarom ben ik begonnen met Brein inzicht? Mijn verhaal in een notendop:

Opleiding:

Begin jaren ’90 heb ik de opleiding Agogisch Werk afgerond. Kort samengevat was dit een sociale opleiding voor mensenwerkers, gericht op groepswerk en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding is mijn basis geweest voor hetgeen wat ik nu doe; ik ben dan ook dankbaar dat ik in die tijd deze basis heb gekozen. Het heeft mij als mens gebracht wat ik wil zijn; sociaal, onderzoekend en innovatief.
Ik heb me door de jaren heen verder geprofessionaliseerd op het gebied van dementie door aanvullende cursussen en scholingen te volgen op breed gebied.
Kijk maar eens onder het tabblad “scholing” voor een overzicht van mijn opleidingen: https://breininzicht.com/scholing/

Ervaring:

Ik werk sinds 2002 met mensen met dementie. Ik was werkzaam op een psycho-geriatrische dagbehandeling, waar ik mij als activiteitenbegeleider inzette op een altijd innoverende en bevlogen manier. Daarna heb ik gewerkt binnen verschillende woonzorgcentra. In deze 15 jaren ben ik in aanraking gekomen met veel verschillende vormen en benaderingswijzen bij dementie. 

Ik ben daarna 6 jaar coördinator geweest op een geheugensteunpunt; een ontmoetingsplek voor thuiswonende mensen met beginnende dementie en een kenniscentrum voor mantelzorgers. Stuk voor stuk fijne banen waar bij mij steeds meer duidelijk werd:
Oog voor dementie; dat is zó belangrijk. Hoe kan ik deze boodschap nu verder over brengen?

Het balletje rolde verder… ik werkte daarna als projectleider bij Zorgbelang Inclusief in Arnhem in het team Participatie Partners. Hier zette in mij in voor de thema’s kwaliteit van zorg en leefbaarheid.

En tegenwoordig ben ik coördinator van stichting Stoer in Rheden en Rozendaal; wij supporten senioren, zodat zij zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast besteed ik met liefde en aandacht mijn tijd aan mijn zzp-schap!

Volg je hart:

Ik vind het heerlijk om te verbinden, te luisteren, mee te denken en er gewoon …te zijn.
En zo ontstond er een plan. Een plan om mij in te gaan zetten. Met één doel: Begrip te krijgen voor dementie.
Bij al die mensen die nog maar weinig weten van dementie, maar juist ook voor hen die er al volop mee te maken hebben.
Met mijn eigen bedrijf en mijn eigen methodes. 
En zo volg ik dus mijn hart, en geef met alle zorg en aandacht mijn Brein inzicht aan wie er open voor staat.

Inspiratie:

Ik houd mijn ogen en oren altijd open om inspiratie op te doen voor méér Brein inzicht.
Inspiratie die ik op doe via internet, boeken, tv, scholingen, maar vooral door in gesprek te gaan met een ander.
Ik leer daarvan en zet het weer in om er iets positiefs mee te bereiken.
Naast met mijn werk bezig zijn, zoek ik natuurlijk ook de nodige andere ontspanning:
Ik zing graag, ga aan de slag in de sportschool en houd van wandelen.
En…wandelen doet Heidi het liefst in de bergen! 

Aan de slag:

Mijn trainingen zijn heel toegankelijk; van de praktijk naar de praktijk. Niet te ingewikkeld, maar wel prikkelend.
Deelnemers zijn dan ook altijd aangenaam verrast dat de scholingen van mij zo sfeervol en begrijpelijk zijn. Dat komt omdat ik zelf ook volop op de werkvloer sta, ik geschoold ben om trainingen te geven én omdat ik op een creatieve wijze mijn trainingen ontwikkel.

Wil je ook wel meer Brein inzicht?

Ik zet mij ook in als trainer/docent voor organisaties die opleidingen ontwikkelen en verzorgen. Ook ben ik inzetbaar als projectleider rondom zorg, welzijn en dementie. Vraag even naar de mogelijkheden.

De scholingen en cursussen die ik zelf heb gevolgd:
 • Teamcoaching & groepsdynamica (2024)
 • Verandermanagement
 • Leiding geven aan vrijwilligers
 • Powerpoint
 • Grote werkvormentraining 
 • Impactvol overdragen
 • Niet Aangeboren Hersenletsel
 • Kracht van herinneringen
 • Muziek Geluk bij dementie
 • Arbeids- en organisatiepsychologie
 • Train de trainer
 • Zakelijk presenteren
 • Pitchen met passie
 • Wervend schrijven
 • Persberichten schrijven
 • Coaching
 • Verhalen voor ouderen; vertellen, maken en delen
 • Verhalenoogst; lang leve kunst
 • Dementie in beweging; innoveren en activeren
 • Client gericht werken; Anneke van der Plaats
 • Recreatie sport begeleiding
 • Agogisch Werk (1992)