Buurtplein Doetinchem schreef op 8 december 2023:

Heidi gaf ons een voorlichting over omgaan met dementie en signaleren van dementie. Een aantal reacties hier op:

‘Het was fijn om veel praktijk verhalen te horen’

‘Ze brengt het met humor en ervaring’

‘Heldere uitleg en presentatie’

‘Het kaartje met de breinvriendelijke tips was erg handig’

‘Heidi presenteert prettig en enthousiast. Ze pikt alle vragen goed op en komt er op terug. Heel fijn!

 

Team mantelzorgcentrale en Buurtplein 

Remon van Amersfoort schreef op 27 oktober 2023:

Team Huize Sonnevanck heeft de training omgaan met dementie van Breininzicht gevolgd. Het was een leerzame en actieve training over de verschillende vormen van dementie en de omgang hiervan.

Heidi Nusselder geeft de training op leuke losse manier waardoor het niet voelt als een training, het is meer een gezellige leerzame bijeenkomst die je volgt onder het genot van een kopje koffie of thee.

Heidi neemt veel praktijkvoorbeelden van haar zelf en vanuit het team mee in haar training. De training geeft je de handvatten die je kunt toepassen in de praktijk.

Locatiemanager Huize Sonnevanck (Hengelo Gld.) 

Monique Abbema schreef op 1 mei 2023:

Door verschillende bijeenkomsten die ik namens Zorgkamer/Stadskamer heb bijgewoond kwam ik in aanraking met Heidi Nusselder. Vanuit daar vaker contact gehad met Heidi en haar gevraagd of zij een cursus kon komen geven aan medewerkers en vrijwilligers van de Zorgkamer/Stadskamer.

De inhoud van de cursus heeft Heidi naar onze wensen ingevuld. Het was een verademing dat er veel werd verteld zonder te moeten aflezen van een powerpiont! Heidi maakte het beeldend door fysieke opdrachten en film. De mede cursisten vonden het heel fijn en verhelderend en leerzaam. Op naar de volgende samenwerking!

Regiebegeleidster Zorgkamer

Anka van Unen schreef op 24 februari 2023:

We hebben een boeiende workshop m.b.t. dementie gevolgd van Heidi voor verwanten en personeel van onze zorgvilla. Heidi verstaat de kunst om haar toehoorders te binden. Haar spreektempo en stijl zijn heel plezierig om naar te luisteren.

Ze geeft vele herkenbare voorbeelden die de toehoorders raken. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en vragen, maar Heidi houdt de regie. Echte aanrader.

Locatiemanager Huize De Graef, Rosmalen (Compartijn)

Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde schreef op 25 november 2022:

Woensdag 23 november was Heidi Nusselder gastspreker bij Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde. Het thema van deze bijeenkomst was ‘dementie en de feestdagen’. Heidi kwam met praktische tips om de feestdagen voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. Bezoekers waren erg positief over haar bijdrage. “Een fijne leerzame avond met complimenten aan alle vrijwilligers”, was één van de reacties. 

Alzheimer Nederland, afdeling Oost Gelderland

Susan van der Schulp schreef op 25 februari 2022:

Hallo Heidi, dank je wel voor je training vandaag!
Zowel vandaag als de eerste training ervaar ik als zeer waardevol. Het is precies wat ons team nodig heeft om verder te kunnen bouwen aan een professionele dagbesteding voor de bewoners! (Driedelige training ‘Activeren kun je leren’)

Welzijnscoordinator De Pleinen – Vilente

Team van Hoog Kerckebosch te Zeist  schreef op 5 augustus 2021:

Wat heeft het team veel geleerd. Zo kunnen we samen een nog betere kwaliteit van leven bieden aan de bewoners. Enkele inzichten:

“Ik kijk nu meer naar de behoeften van de persoon in plaats van naar de ‘ziekte’. Ik kijk naar wat wel kan in plaats van wat niet kan/lukt.”

“Ik heb geleerd om te kijken wat de bewoners nog wel kunnen en heb handvatten gekregen hoe je in bepaalde situaties het beste kunt reageren.” 

“Ik zat op de goede weg met al mijn goede bedoelingen. Daardoor verloor ik soms wat ‘tijd voor mezelf’. Om goed te kunnen blijven functioneren, is dat ook heel belangrijk.” 

“Wilt u een kopje koffie? Of thee? Of liever appelsap? Mijn intentie is goed, maar de vragen zijn te veel. Ik leer nu om 1 vraag tegelijk te stellen. En dat werkt!” 

“Ik probeer duidelijk(er) informatie te delen. De manier waarop ik soms ratelde was ook niet erg handig…”

“De krachtige term: ‘inspelen op geluk, niet op gelijk’ heeft me aan het denken gezet. Die ga ik zeker uitvoeren op de vloer.”

Onderdeel van Compartijn

Joanne van Hummel schreef op 24 februari 2021: Ik ken Heidi als een wijs, rustig en betrouwbaar persoon , weet wat ze wilt en is enorm creatief! Samenwerking en verbinding zijn wat mij betreft de kern woorden tijdens de samenwerking met Heidi. En dat met een dosis humor! Heerlijk!

Casemanager dementie / dementiecoach

Henk Greven schreef op 18 februari 2021: Een fijne wandeling gehad met Heidi, waarin alle ruimte was voor alles wat in het gesprek voorbij kwam. De kaartjes die we gebruikten waren een aangename ondersteuning, maar het onderwerp op zich duwde al genoeg gespreksstof en ervaringen naar boven. De wandeling van 5 kwartier had ook wel het dubbele aan tijd kunnen vullen. Heidi, dank. Los van de gezelligheid genoeg voeding voor de toekomst.

Mantelzorger

Marlijn Abbink schreef op 5 januari 2021: Heidi en ik werken samen aan opdrachten voor Ideon. Heidi heeft ontzettend veel kennis over dementie en het ondersteunen van mantelzorgers, en de passie straalt van haar af. We hebben ook samen trainingen ontwikkeld. Heidi kan dan heel goed luisteren naar anderen, samenvatten, ideeën aandragen en vooral ook knopen doorhakken en structureren. Heidi en Ideon passen goed bij elkaar, we gaan beiden voor leuke trainingen met optimale impact. Ze is recht door zee, je weet altijd wat je aan haar hebt. Een hele fijne samenwerkingspartner!

Directeur Ideon

Dineke schreef op 30 april 2020: Het activiteiten abonnement voor de thuisblijvers is in Coronatijd een uitkomst! Wanneer allerlei activiteiten zoals dagbesteding uitvallen voor mensen met (bijvoorbeeld) dementie, is het fijn dat er een werkzaam programma klaar staat waaruit op professionele wijze uit geput kan worden. Dit pakket heeft een handige handleiding en is heel divers. Je kunt gewoon kiezen wat bij jou/jouw client past. Heel geschikt voor mantelzorgers en professionals!

Thuisbegeleider

Jan Willem schreef op  5 september 2019:  Heidi heeft ons op woensdag 4 september in een interactieve sessie meegenomen in de wereld van het brein van een persoon met dementie. Het was voor een ieder erg herkenbaar, en zeer leerzaam. Dank Heidi!

Mantelzorger

Jolanda schreef op 29 augustus 2019:  Wat een soepele en prettige kennis making afgelopen woensdagavond! Magnifique! Het was een nog mooiere workshop dan ik had verwacht; Leuke en goede sfeer, enthousiaste mensen en een vriendelijke gastvrouw!

Woonbegeleider

Luciënne schreef op 29 augustus 2019: Gisteren deelgenomen aan de workshop “mantelzorg en dementie”, Zo goed om ( als medewerker in de zorg) eens in de huid van de mantelzorger te kruipen, en te horen en ervaren hoe het leven verandert als je te maken hebt met een vader/moeder of partner met dementie. Dank Heidi het was een fijne en zinvolle avond!

Jannet te West schreef op 9 juli 2019: Even geleden alweer maar nog steeds meenemend wat ik heb opgestoken in de workshop “Is het dementie?” Het zat goed in elkaar, erg afwisselend, interactief, verrassend en boeiend. Meerwaarde vond ik dat het een gemengde groep was van vrijwilligers, mantelzorgers, professionals, partners etc. Warm aanbevolen!

Els schreef op 13 mei 2019: Alweer ruim een maand geleden een heel interessante workshop “is het dementie?”gevolgd bij Heidi. Die ons deelnemers liet ervaren hoe verwarrend het in de geest van iemand met dementie is, heel verrassend en leerzaam! Heel interactief werd het onderwerp “is het dementie?” aangepakt, erg interessant en genoeg ruimte om samen met andere mantelzorgers en professionals ervaringen uit te wisselen. Eigenlijk had ik zoveel eerder moeten weten of het dementie is, wat je kunt doen en waar je terecht kan. Dank je wel Heidi en tot op de volgende workshop!

Merel Bakhuizen schreef op 12 mei 2019:  Twee weken terug de interessante workshop ‘Is het dementie?’ gevolgd in Hummelo. Op een boeiende manier neemt Heidi je mee in de wereld van dementie. Door haar manier van spreken en de opzet van de workshop brengt ze dit toch relatief zware onderwerp op luchtige en laagdrempelige manier over en creëert ze een informele sfeer waarin iedereen de kans krijgt zijn eigen ervaringen te delen. Ik vond het een grote meerwaarde dat er zowel mantelzorgers (en andere mensen die in hun privé omgeving met de doelgroep te maken hebben) als professionals in het publiek zaten. Ondanks dat ik als ergotherapeut al aardig wat van het onderwerp af wist, heb ik door dit gevarieerde publiek nieuwe inzichten opgedaan en was het een geslaagde avond vol interactie. Dankjewel Heidi!

Loes schreef op 17 november  2018: 10 en 24 oktober verdiepingscursus over de ziekte dementie gehad. Het was een avond vol interactie waarin wij als deelnemers mochten meedenken en meedoen. Bijzonder om met mede cursisten ervaringen te delen. Het was een heldere presentatie en een zinvolle cursus. Boek (van VIT hulp bij Mantelzorg )gekregen over de dag door met dementie,het boek zorgt dat je het gedrag van iemand met de ziekte dementie beter gaat begrijpen. Het boek is begrijpelijk en leest makkelijk weg. Heidi Bedankt.

Wilma Woker schreef op 20 juli 2018: Afgelopen week mochten we op locatie de Beekwal in Eerbeek genieten van een prachtige presentatie van Brein inzicht. We hebben mantelzorgers en vrijwilligers uitgenodigd om samen in gesprek te gaan hoe wij nog beter om kunnen gaan met mensen met dementie. Heidi heeft op een eenvoudige wijze weergegeven wat dementie eigenlijk is, wat belangrijk is voor mensen met dementie en hoe wij het best met hen om kunnen gaan. Het was een zeer waardevolle avond waarbij iedere aanwezige open en eerlijk heeft gesproken en mooie handvatten heeft gekregen voor het vaak onbegrepen gedrag. Heidi bedankt voor deze fijne avond!

Esther van der Linde schreef op 25 juni 2018: Heidi heeft binnen Riwis zorg en welzijn een basis training over de werking van het brein verzorgd. Met aansprekende voorbeelden heeft ze inzicht gegeven in de werking van ons brein en wat het betekend als het brein niet meer werkt. Nadien met elkaar casuïstiek besproken. Veel geleerd en nieuwe inzichten opgedaan hoe we beter om kunnen gaan met mensen met de ziekte dementie. Dank hiervoor!

Brenda schreef op 23 juni 2018: Wat een eyeopener, omgaan met dementie! En wat deed je het leuk Heidi! Via VIT-hulp een 2 daagse training gevolgd (helaas kon ik er bij 1 aanwezig zijn). Bijzonder om met medecursusisten ervaringen te delen en door de heldere presentatie van jou Heidi, handvatten aangereikt te krijgen. Met recht een zeer zinvolle cursus! Dank je wel.

Anja schreef op 1 december 2019: Afgelopen vrijdag hebben we een scholing van Heidi gevolgd. “Teamwork en dementie” was een fijne training. Veel ruimte om ervaringen te delen, goede sfeer en vooral een mooie en duidelijke presentatie. Een leuke aanvulling waren ook de opdrachten. Knap in elkaar gezet!