Inmiddels ben ik twee maanden verder sinds mijn vorige blog. Wat vliegt de tijd!
Ik ben namelijk op dit moment druk met hetgeen in graag wil doen: Trainingen geven en ontwikkelen met Brein inzicht.
Ik krijg prachtige kansen voor hele diverse organisaties.
Kijk maar eens op de website onder “Brein plein / opdrachten” dan krijg je een indruk van mijn  zzp-leven.

Naast ondernemer heb ik nog een heerlijke baan; Ik coördineer een Geheugensteunpunt, waar ik zorg draag voor een gezellig en warm ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie, of het vermoeden dementie. Voor de mantelzorgers voorzien wij in advies en informatie rondom het thema dementie. Een mooie basis dus, waarin ik mijn mensgerichte werkvisie kwijt kan en help en adviseer waar kan.

De combinatie van bovenstaande functies zijn perfect. Ik sta als coördinator namelijk met beide benen op de werkvloer, waardoor ik veel zie, hoor en ondersteun. Als zzp-er kan ik hierdoor in mijn trainingen en voorlichtingen praktijk voorbeelden geven die de deelnemers weer heldere inzichten geven.

Een voorbeeld. Ik noem even een fictieve naam; Kees. Kees heeft dementie en kan thuis niet stil zitten. Kees is getrouwd en vraagt zijn echtgenote vaak om samen op pad te gaan. Op bezoek bij mensen, een autoritje maken naar mooie plekjes, fietsen, kijken bij de sportclub…
Kees is een doener. Heeft Kees niets te doen, dan slaapt hij op de bank.
Voor zijn partner is het een hele ingewikkelde materie (voor wie niet?). Kees claimt namelijk veel en wil vermaakt worden. Zijn partner geeft hem daarom allerlei klusjes (want zij denkt ook: Kees kan dat wel én wil vermaakt worden). Maar die klusjes gaan juist weer een stuk moeilijker, want de Kees verliest langzaam de grip op het begrijpen en handelen. Thuis gaat het dan ook moeizaam. Kees trekt aan zijn echtgenote en zij ook aan hem. Eigenlijk kan hij steeds minder en wordt zijn wereld langzamerhand kleiner.
Tegen mij vertelt Kees echter vol overtuiging dat hij nog van alles zelfstandig doet en kan. Daar is hij heel trots op en vertelt met een gelukkige glimlach dat hij nog zo van waarde kan zijn. Voor Kees is het belangrijk om nog iets te kunnen betekenen voor een ander.

En dat snap ik. Je zult de diagnose “Alzheimer” maar krijgen. Je wilt vechten als een leeuw. Je wilt zelfstandig blijven, grip houden en van waarde zijn. Maar dan haalt de dementie alles in, waar jij voor staat.
alzheimer diagnose

Kees wordt heen en weer geslingerd tussen besef van verlies en zijn eigen waarheden. Hij gelooft met regelmaat écht dat hij nog kilometers zelfstandig heeft gefietst. Traint op het sportveld. Op zijn werk leiding geeft.
Waarom doet Kees zo? En hoe kunnen wij daar mee omgaan?

Dat kan ik jou uitleggen in een training / voorlichting. Ik heb je nu een tipje van de sluier laten zien van één van de vele onderwerpen die ik kan behandelen. Dit bovengenoemd onderwerp is natuurlijk zomaar een voorbeeld, waarop ik verder in kan gaan met uitleg en verdieping.
Dat kan in groepsverband, denk aan een training, workshop of voorlichting. Maar ik geef ook individuele (familie)begeleiding en coaching.

Neem je contact met mij op voor méér Brein inzicht?
Hartelijke groet, Heidi